Morcovul este una dintre cele mai utilizate legume pentru gătit, deoarece poate fi adăugat în multe feluri de mâncare, dar poate fi consumat și ca atare.
CITEȘTE ȘI: Modul neștiut prin care morcovii ajută la slăbit
Morcovul este o sursă bogată nu doar de betacaroten, ci și de apă. Carotenoizii sunt cele mai importante substanțe pentru că au proprietăți antioxidante care ajută la buna funcționare a organismului. Principalii carotenoizi sunt:
Morcovii prezintă o mulțime de beneficii pentru cei care îi consumă regulat.
Printre acestea amintim:
Morcovii întineresc pielea datorită betacarotenului. Atenție însă, consumarea unor mari cantități de morcovi poate duce la îngălbenirea pielii.
Morcovii ajută la tratarea acneei și a rănilor superficiale pentru că au un efect antiseptic, antiinflamator și cicatrizant.
Morcovii mențin țesuturile sănătoase și întârzie îmbătrânirea. Pentru că această rădăcinoasă conține antioxidanți, ajută la eliminarea mai eficientă a toxinelor din organism și împiedică formarea celulelor canceroase și răspândirea acestora. Antioxidanții din morcov ajută toate sistemele și organele din corp. Toxinele sunt eliminate, digestia se normalizează, rinichii funcționează mai bine, la fel și sistemul cardiovascular.
Morcovii conțin fibre, compuși vegetali (carotenoizi și vitamina C) toate acestea jucând un rol important în protecția inimii. Mai mult decât atât, morcovii ajută la normalizarea nivelului de colesterol. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pe oameni pentru a putea confirma un beneficiu cu privire la protecția inimii.
Morcovii ajuta la slăbit pentru că sunt săraci în calorii și bogați în fibre. Morcovii sunt adesea recomandați în diete, pentru că ajută la instalarea senzației de sațietate mult mai repede.
CITEȘTE ȘI: Remediu natural pentru tuse: Reţeta pe bază de morcovi şi miere